Autors:  

Jordi Martí Grau, Ricard Gomà, Rosa García-Hernández, Marc Figuls, Vittorio Galletto, Jordi Bosch Meda, Jofre López Oller (Observatori Metropolità de l’Habitatge), Sergio Porcel, Fernando Antón-Alonso, Carles Donat, Albert Sales, Elena Domene, Mar Satorras, Marta Murrià Sangenís, Gemma Solé Massó, Samuel Nel·lo Deakin, Xavi Bach Coma, Núria Pérez Sans, Tarik Serrano-Tovar, Joan Marull, Roger Barres, Marc Martí-Costa, Elisa Stinus i Laia Pineda (Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona).

Descripció:

L’anuari de 2021 vol contribuir a forjar una mirada de futur. La metròpoli, en totes les seves dimensions, va dibuixant el camí cap a les fites del 2030. S’hi intensifiquen reptes preexistents i en sorgeixen de nous. Vivim un temps de canvis de fons i accelerats. En aquest context, el nostre objectiu com a institut de recerca, consistent a generar un coneixement acurat i socialment útil, s’enforteix també. Un objectiu al qual només podrem respondre en la mesura que innovem preguntes, mètodes i resultats. Aquesta reflexió ens ha orientat, més que mai, al llarg dels últims mesos.

La publicació que us presentem consta de deu articles que, en bona part, analitzen els grans desafiaments de la metròpoli per als pròxims anys. Així, s’hi aborden temàtiques relacionades amb la innovació, l’habitatge, l’exclusió residencial i el sensellarisme, la pobresa hídrica, la mobilitat. Reptes emergents, coneixements innovadors en clau de gènere, els recursos, l’energia i l’alimentació, la participació en la governança i la relació necessària entre el coneixement i l’elaboració de polítiques públiques.

Editorial:  Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Lloc d'edició: Bellaterra
Any:  2022
Pàgines:  224
ISBN: 972-84-92940-50-9

[Descarregar document]