Capítols de Joan Marull i Claudio Cattaneo en el llibre “Socio-Metabolic Perspectives on the Sustainability of Local Food Systems”

18/01/2018

L’Editorial Springer acaba de publicar el llibre “Socio-Metabolic Perspectives on the Sustainability of Local Food Systems” en què tres capítols estan escrits pels investigadors de l’IERMB Joan Marull i Claudio Cattaneo.

Concretament, Marull, juntament amb Carme Font (UAB), ha escrit el capítol “The Energy–Landscape Integrated Analysis (ELIA) of Agroecosystems”, en què proposen un model complex de pertorbació intermèdia per avaluar com diferents nivells d’apropiació humana de la producció fotosintètica afecten l’estructura del paisatge funcional que alberga la biodiversitat a escala regional.

Per la seva banda, Cattaneo, ha escrit dos capítols: “Does Your Landscape Mirror What You Eat? A Long-Term Socio-metabolic Analysis of a Local Food System in Vallès County (Spain, 1860–1956–1999)”, juntament amb Roc Padró (UB), Inés Marco (UB), Jonathan Caravaca (UB), i Enric Tello (UB), en què avaluen el metabolisme social dels diferents sistemes agrícoles que existien al Vallès, al llarg de la transició socioecològica de l’agricultura orgànica a la industrial en tres moments diferents des de 1860 fins a 1999; i “Food, Feed, Fuel, Fibre and Finance: Looking for Sustainability Halfway Between Traditional Organic and Industrialised Agriculture in the Czech Republic”, juntament amb Eva Fraňková (Masaryk University, Brno), en què analitzen en profunditat d’un sistema alimentari local potencialment sostenible ubicat a la República Txeca, una granja familiar ecològica, involucrada en el règim d’Agricultura Recolzada per la Comunitat, amb una estructura agrícola tradicional integrada que combina terres de cultiu, pastures i boscos, i un mode altament localitzat tant de producció, com de consum i distribució.

Trobareu més informació a la pàgina web de l’editorial Springer.

Totes les notícies