El Màster Metròpoli de l’Institut d’Estudis Metropolitans (IERMB) té com a objectiu proporcionar una formació avançada i especialitzada per a la comprensió, l’anàlisi i la gestió de les dinàmiques i les polítiques locals i metropolitanes. Aquest objectiu es persegueix des de dues perspectives complementàries: l’acadèmica i la professional.

Des de l’enfocament acadèmic, s’aposta per una formació orientada a la investigació pluridisciplinària en ciències socials sobre les principals dinàmiques territorials, ambientals, poblacionals i socioeconòmiques que es desenvolupen avui dia en l’àmbit metropolità. En canvi, des de la visió professional s’ofereix una formació amb un nítid accent de suport a la pràctica de directius i tècnics municipals i metropolitans, per tal de reforçar capacitats de planificació, definició, gestió i avaluació de polítiques públiques per afrontar els actuals reptes de les grans ciutats.

Precisament, un dels principals reptes en relació a la governança i la gestió de les ciutats actuals és intentar superar la visió estrictament urbanística i de caràcter local o institucional. En aquest sentit, durant el Màster Metròpoli, es treballaran lògiques urbanes transversals, superant una visió excessivament localista i institucional. Sens dubte, vivim en un món cada vegada més global; en el qual, també cal incorporar la participació de tots els actors implicats.

Per tant, en aquest Màster abordaràs la complexitat de les metròpolis sense enfocaments simplistes, buscant respostes complexes. Cal assenyalar que actualment, més de la meitat de la població mundial viu en metròpolis, i, segurament, el 2020 o 2025 ja representarà el 65%. Per tant, és obvi que apareixeran noves problemàtiques relacionades amb la mobilitat, la sostenibilitat, l’ús adequat dels recursos… Així doncs, aquest Màster oferirà una formació global per donar resposta a aquests nous reptes.

La combinació de la perspectiva professional amb l’acadèmica i analítica del Màster Metròpoli de l’IERMB et proporciona les eines necessàries enfront els nous i complexos reptes de les ciutats del futur.

Les classes s’iniciaran al novembre; informa’t al: 93 586 88 80 o envia un e-mail a: iermb@uab.cat