Les investigadores de l’IERMB, Elena Domene i Marta Garcia Sierra han participat en el 2n Congrès Català de Pobresa Energètica que s’ha celebrat a Barcelona, els dies 8 i 9 de novembre de 2018.

El Congrés ha tingut lloc al Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona i l’han organitzat els ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona, l’AMB, la Diputació de Barcelona, l’Associació Ecoserveis, la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança Contra la Pobresa Energètica i l’Associació Catalana de Municipis.

L’edició d’enguany del Congrés ha presentat noves solucions en la lluita contra la vulneració de l’accés als subministraments bàsics. Els eixos centrals han estat el reforç de les actuacions que ataquin les causes de la vulneració del dret d’accés a l’energia, l’aigua i el gas; el funcionament del sistema elèctric espanyol; la manca de legislació estatal en la protecció del dret als subministraments bàsics; donar solució a la mala qualitat dels habitatges, l’atur i els baixos ingressos de les unitats de convivència; lluitar contra l’augment del preu de l’habitatge, el desconeixement de la població a l’hora de gestionar els seus subministraments, i l’elevat preu de l’energia.

El dia 9 de novembre i dins de la mesa “Mínim vital i benestar a la llar: usos d’energia per assegurar un nivell de vida i de salut adequat”, Domene i García Sierra hi han presentat la ponència “Estimació i anàlisi dels mapes de consums metropolitans”.

Trobareu tota la informació a la pàgina web del Congrés.