L’equip de treball de l’IERMB s’organitza en tres grans grups: Investigadors/es, Serveis tècnics i Direcció i Gestió.

L’equip d’investigadors/es reuneix doctors/es llicenciats/des en diferents àmbits de les ciències socials, com geografia, sociologia, economia, ciències ambientals, antropologia, ciències polítiques,…

L’equip dels serveis tècnics reuneix professionals en els àmbits de la cartografia, l’estadística, la informàtica i els mètodes del treball de camp.

L’equip de direcció i gestió inclou la direcció, la gerència, la gestió comptable, l’administració de personal, la secretaria, la gestió del centre de documentació i la gestió del portal de transparència i contractació pública.

Sandra AGUILERA MOYANO

Sandra AGUILERA MOYANO
X

Sandra AGUILERA MOYANO

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (2008). Màster de Recerca en Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (2012). Els àmbits en què treballa són l’economia regional i urbana.

Abans d’incorporar-se a l’IERMB va treballar com a becària per al Servei d’Estudis de “la Caixa” l’any 2007 i durant el període 2008-2010 va participar en el Programa de Beques de Col·laboració amb el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya.

Des del març del 2011 forma part de l’equip de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona com a investigadora dins de l’Àrea d’Economia Regional i Urbana.

+

Economista
Pau ALARCON PÉREZ

Pau ALARCON PÉREZ

Socioleg i estadístic
Aïda ALEMANY SAGALA

Aïda ALEMANY SAGALA
X

Aïda Alemany Sagala

Enginyera de Camins, Canals i Ports (UPC, 2008), vaig cursar el master en estudis territorials i urbanístics de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2010). Graduada en educació (2019), he treballat en l’empresa privada realitzant estudis de mobilitat generada i anàlisi de xarxes de transport.

Durant uns anys també he treballat com a docent.Des de Juliol d 2020 treballo a l’àrea de mobilitat de l’IERMB

+

Enginyera de Camins, Canals i Ports
Maria Leonor ALMENAR MUÑOZ

Maria Leonor ALMENAR MUÑOZ

Agroecologa
Elena Louisa ALTER

Elena Louisa ALTER
X

Elena Louisa ALTER

Doctorada en Ciències Ambientals a l’ICTA-UAB (des d’octubre 2021), Màster en Ecologia Humana i Social (2020), Llicenciatura en Ciències Ambientals i Ciències Polítiques (2016).

A la seva tesi doctoral, investiga l’escalament de l’agroecologia a nivell territorial, el paper de l’acció col·lectiva i els moviments socials en la transformació agroecològica i els efectes socioecològics de les pràctiques agroecològiques en la prestació de serveis ecosistèmics. Els interessos d’investigació principals són l’ecologia política, el metabolisme social, els moviments socials i l’agrobiodiversitat.

Abans d’unir-se a l’equip d’Ecologia i Territori el 2021, on treballa al projecte PRIMA/Horizon2020 MA4SURE com a investigadora i assistent de projecte, va treballar per a diferents ONG a Alemanya i Amèrica Llatina. Més recentment, per a l’Institute for Agriculture and Trade Policy (IATP) a Berlín.

+

Investigadora area ecologia i territori
David ANDRÉS ARGOMEDO

David ANDRÉS ARGOMEDO
X

David ANDRÉS ARGOMEDO

Llicenciat en Ciències Físiques (UB, 2006) i màster europeu en Meteorologia (2007), ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de l’habitabilitat urbana, tant en consultoria privada com en organismes públics.

Ha treballat principalment en la planificació de la mobilitat, especialitzant-se en les seves externalitats: contaminació atmosfèrica, soroll i cohesió social.

Com a tècnic de mobilitat, forma part de l’equip de l’IERMB des de juny de 2018. Particularment ha participat en el Pla metropolità de mobilitat urbana de l’AMB i en estudis referents a la perspectiva social en la mobilitat.

+

Físic
Marta ANDREU ESPUÑA

Marta ANDREU ESPUÑA
X

Marta ANDREU ESPUÑA

Llicenciada en Geografia per la Universitat de Barcelona (2012) , Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica (2014) i Màster Oficial en Geoinformació (2018) .

Professionalment s’ha orientat a l’aplicació dels Sistemes d’Informació Geogràfica en la planificació sanitària i urbana mitjançant l’elaboració, explotació i anàlisi de Bases de dades Georeferenciades

Ha treballat 2 anys com a consultora en una consultoria de planificació sanitària participant en projectes internacionals aplicant els Sistemes d’Informació Geogràfica

Des de juliol de 2016 forma part de l’Àrea de cartografia de l’ Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona treballant en l’elaboració de la Base de dades Georeferenciada d’equipaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i realitzant-ne la seva explotació

+

Cartògrafa
Ana ANDREU VALLVÉ

Ana ANDREU VALLVÉ
X

La seva carrera professional va ser dessarollada en l’àmbit dels estudis d’opinió pública. El 1990, després de diversos anys a l’empresa  Central de Campo exercint diferents tasques, va ocupar el lloc de directora de treball de camp i el 1994 de gerent, fins al 2007.
El 2008 va començar a treballar a GESOP, com a sòcia i duent a terme el projecte de crear el departament de treball de camp, el qual va dirigir juntament amb el d’administració i personal fins al 2021.
El maig del 2022 es va incorporar al departament de treball de camp de l’IERMB, com a Tècnica de Treball de Camp, participant en els estudis que realitza el departament.

+

Tècnica de treball de camp
Fernando ANTÓN ALONSO

Fernando ANTÓN ALONSO
X

Fernando ANTÓN ALONSO

 

Llicenciat en Sociologia (Universitat Complutense de Madrid, 2004), Especialista en Investigació Social Aplicada i Anàlisi de Dades (CIS, 2006), DEA pel Departament de Sociologia II (Ecologia Humana i Població) de la Universitat Complutense de Madrid (2007) i Postgrau en Gestió Econòmica i Social de la Ciutat (UOC, 2009).

La seva activitat investigadora va iniciar-se al Dept. d’Ecologia Humana i Població de la Universitat Complutense de Madrid amb investigacions focalitzades en les dinàmiques metropolitanes dels mercats de treball i de l’habitatge i l’exclusió residencial. Posteriorment, a Catalunya, va donar continuïtat a la seva especialització en qüestions urbanes, habitatge, exclusió social i tècniques d’investigació i anàlisi de dades participant en diferents projectes de recerca aplicada i acadèmica d’àmbit local, regional i europeu que tenien com a denominadors comú la cohesió social, l’exclusió residencial o anàlisis específiques sobre col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.

L’any 2015 es va incorporar per primera vegada a l’Àrea de Societat de l’IERMB per un període de 10 mesos que han tingut continuïtat durant el 2016 amb la seva re-incorporació a aquesta mateixa àrea. La seva contribució es concreta en la realització d’estudis emmarcats en les recerques aplicada i acadèmica tenint com a element capital de les anàlisis la perspectiva territorial. Ha realitzat estudis sobre vulnerabilitat urbana, gentrificació, cohesió social i urbana, condicions de vida, vulnerabilitat laboral i sistemes locals de treball. Ha participat en la redacció dels documents de diagnosi del Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM). Actualment forma part de l’equip que dissenya i desenvolupa l’Enquesta de cohesió urbana (ECURB).

+

Sociòleg
Aleix ARCARONS CAMPS

Aleix ARCARONS CAMPS
X

Aleix ARCARONS CAMPS

Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, UPC (2015). Vaig realitzar el màster MSc Spatial Data Science and Visualisation per The Bartlett Faculty of the Built Environment, University College of London (2020) I el postgrau en sostenibilitat i arquitectura per l’Escola Sert, Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (2016).

Estic especialitzat en anàlisi de dades espacials i ciència d’informació geogràfica.

Vaig ser guardonat amb una beca de postgrau de la Fundació La Caixa dins de l’especialitat d’arquitectura i urbanisme (2019) i la beca Architectural Association Visiting School Barcelona (2013). He fet estades acadèmiques i professionals a Milà, Londres, Fredericia i Lesbos.

+

Arquitecte
Pol ARMENGOD RUIZ

Pol ARMENGOD RUIZ
X

Pol Armengod Ruiz

Graduat en administració de sistemes informàtics en xarxa (Cultural 2020). Graduat en administració de sistemes informàtic en xarxa en perfil de ciberseguretat (ITB 2021).

Vaig iniciar com alumne en practiques en el col·legi Pere verges Badalona l’any 2019 com a assistent informàtic.

La meva estada al IERMB va començar el gener del 2022 com a tècnic auxiliar del departament d’informàtica i ho estat fent fins a l’actualitat.

+

Tècnic auxiliar d'informàtica
Xavier BACH COMA

Xavier BACH COMA
X

Xavier BACH COMA

Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (2011). Màster en Logística, Mobilitat i Transports per la Universitat Politècnica de Catalunya (2016).

Anteriorment havia treballat com a tècnic de mobilitat a la consultoria Intra SL durant 4 anys, redactant estudis de mobilitat, de trànsit i de seguretat viària i especialitzant-se en la microsimulació de trànsit.

El 2012 va fer una estada en un despatx d’urbanisme de Bèlgica, en el marc d’un conveni de pràctiques.

Des del juny del 2017 forma part de l’equip de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona com a investigador dins de l’àrea de mobilitat.

+

Geògraf
Roger BARRES GONZÁLEZ

Roger BARRES GONZÁLEZ
X

Roger BARRES GONZÁLEZ

Llicenciat en ciències polítiques i de l’administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (2009). Màster en ciència política per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010) i en estudis urbans per la Universitat de Malmö (previst juny 2019).

Ha desenvolupat la seva activitat professional com a investigador a la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Carles Pi i Sunyer i, del 2015 al 2018, com a consultor per diverses entitats i organitzacions públiques i privades.

Des d’abril del 2018 és membre de l’àrea de Governança i Polítiques Públiques de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

+

Politòleg
Araceli BARRIGÓN DE SAN MARCOS

Araceli BARRIGÓN DE SAN MARCOS
X

CFGS Administrativa i finances (Col·legi Badalonès)

Soc administrativa/comptable amb experiència en el sector gestoria, sector salut i educació privada des de fa 9 anys. Actualment, soc administrativa en el departament de Comptabilitat i Recursos Humans de l’IERMB  en l’abril de 2022, les principals són la gestió horària del personal i la justificació de subvencions davant les institucions públiques, entre d’altres feines.

+

Tècnica d'administració
Marina BORRÀS LLARCH

Marina BORRÀS LLARCH

Ambientòloga
Laura CALVET MIR

Laura CALVET MIR
X

Doctora en Ciències Ambientals (UAB, 2011), màster en Economia Ecològica (UAB, 2007) i llicenciada en Ciències Ambientals (UAB, 2006).

La seva recerca s’ha centrat principalment en l’agricultura urbana i rural, les transicions agroecològiques i la diversitat biocultural en un context de canvi global, amb particular atenció al canvi climàtic. En l’estudi dels sistemes socioecològics locals, ha combinat enfocaments etnogràfics amb mètodes quantitatius com l’estadística i l’anàlisi de xarxes socials. Els seus principals interessos de recerca són l’agrobiodiversitat, l’agroecologia, els serveis ecosistèmics, l’etnoecologia, l’ecologia política i el coneixement ecològic tradicional.

 

Des de l’any 2014 és coordinadora del postgrau en dinamització local agroecològica de la UAB i forma part des del 2017 del SGR Urban Transformation and Global Change Laboratory (TURBA Lab) de la UOC. Des del juny de 2022 forma part part de l’equip de Sostenibilitat Urbana, focalitzant-se en la part de sistemes alimentaris.

+

Ambientologa
Susana CANO ARIAS

Susana CANO ARIAS
X

Susana CANO ARIAS

Administrativa comptable, amb 20 anys d’experiència al sector privat.

L’any 2014, vaig començar la meva trajectòria a l’IERMB, com a tècnica mitja, donant suport al departament de Comptabilitat i Recursos humans.

+

Tècnica d'administració
Antoni CARNEROS ESCUDERO

Antoni CARNEROS ESCUDERO

Geògraf
Jorge CÁTEDRA MARTÍNEZ

Jorge CÁTEDRA MARTÍNEZ
X

Jorge CÁTEDRA MARTÍNEZ

Llicenciat en Sociologia i el Certificat d’Aptitud Pedagògica (UB, 2000). Postgrau en Tècniques Avançades d’Investigació Social (UB, 2001). Diploma de Postgrau en Migracions Contemporànies i Interculturalitat (UAB, 2010).

Va iniciar la seva carrera professional com a free lance amb encàrrecs de disseny mostrals, així com estudis de Satisfacció de Clients i Usuaris.

Va desenvolupar la seva carrera investigadora a l’IERMB dins l’àrea de Territori i Mobilitat, l’àrea d’Economia i l’àrea Social.

Actualment desenvolupa la seva recerca en l’àmbit metodològic del Treball de Camp, de manera transversal, en col·laboració amb totes les àrees de l’IERMB.

+

Sociòleg. Responsable del servei de treball de camp
Joan CHECA RIUS

Joan CHECA RIUS
X

Titulació acadèmica: 

Graduat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2015). Màster en Estudis Territorials i de la Població, UAB (2016), i Màster Metròpoli en estudis urbans i metropolitans UAB-IERMB (2018).

 

Activitat Docent i Investigadora: 

Investigador al Dep. de Geografia de la UAB dintre del Grup d’Estudis sobre Energia, Territori i Societat (2017-2022).

És professor associat de la UAB des de setembre de 2017.

Des del maig de 2022 és tècnic de l’àrea de mobilitat.

La seva recerca principalment se centra en l’anàlisi de les dinàmiques socials i territorials, així com la seva relació amb la qüestió energètica. Línies principals: segregació urbana; condicions de vida; habitatge; mobilitat; planejament urbanístic

+

Geògraf
Paolo CHEVALIER

Paolo CHEVALIER
X

Paolo CHEVALIER

Doctorat en demografia a la Universitat Autònoma de Barcelona i un doctorat en urbanisme i planificació territorial a la Universitat Paris-Est, vaig treballar per a la consultoria Hove (filial del grup de transport Keolis), una empresa francesa que utilitza fonts de “Big Data” per a analitzar la mobilitat quotidiana en diferents països (França, Estats Units, Austràlia, etc.).
Apassionat per l’anàlisi de dades per tal d’estudiar la mobilitat individual, treballo com a “científic de dades” al departament de mobilitat de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Uns dels meus objectius a l’IERMB és ajudar als meus companys en l’anàlisi de grans bases de dades complexes, el desenvolupament de visors interactius per analitzar resultats i facilitar l’automatització de tasques repetitives

+

T. Superior mobilitat
Francesc COLL PUJOL

Francesc COLL PUJOL
X

Francesc COLL PUJOL

Llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005) i titulat del Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica (2007) realitzat al Laboratori d’Informació Geogràfica i de Teledetecció (LIGIT), a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha treballat en anàlisi espacial, elaboració de mapes, digitalització i fotointerpretació, manteniment de BD i BC, donant suport tècnic als diferents projectes de l’IERMB.

Forma part de l’equip de l’IERMB des del 2007 i actualment és el responsable de l’àrea de cartografia.

 

Més informació a la següent URL:

https://www.researchgate.net/profile/Francesc_Coll2

+

Cartògraf. Responsable del servei de cartografia
Cecilia CONDE LÓPEZ

Cecilia CONDE LÓPEZ
X

Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2012), MSc en Resolució de Conflictes i Governança i MSc en Estudis Llatinoamericans per la Universitat d’Amsterdam (2014). Especialització en Mitjans de Comunicació i Política per la CLACSO (previst per juny 2020).

Des de principis de 2015 fins al febrer 2020 va ser responsable del sistema “Polític institucional i de participació ciutadana” en el Pla de Desenvolupament i Ordenament territorial del municipi de Cuenca (Equador).

Docent de “Resolució de conflictes” a la Universitat San Francisco de Quito i a la Universitat de Cuenca (Equador).

Actualment forma part de l’àrea de Governança i Polítiques Públiques de l’IERMB.

+

Politòloga
Mari COROMINAS PÉREZ

Mari COROMINAS PÉREZ
X

MARI COROMINAS

Soc investigadora a l’Institut Infància i principalment hi coordino el programa de recerca i participació Parlen els nens i nenes: el benestar de la infància a Barcelona, promogut per l’Ajuntament de Barcelona.

Vaig doctorar-me en psicologia, salut i qualitat de vida a la Universitat de Girona i disposo de l’acreditació d’investigadora/professora lectora en ciències socials d’AQU Catalunya. També soc professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya.

Anteriorment havia estudiat a la Universitat Autònoma de Barcelona (màsters en recerca educativa i comunicació després de la llicenciatura en psicologia) i estat al Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu (Generalitat de Catalunya), a part d’haver treballat directament amb infants i adolescents.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9010-6076

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/maricorominas

Twitter: https://twitter.com/maricorominas

 

+

Psicòloga
Emma CORTÉS MAUREL

Emma CORTÉS MAUREL
X

Emma CORTÉS MAUREL

Titulada Superior en Pedagogia Social per la Universitat de Barcelona (2009), diplomada en Educació Social per la Universitat de Barcelona (1999), postgrau en Intervenció Socioeducativa a través del Joc per la Universitat Ramón Llull (2002) i postgrau en Direcció general d’empreses per la Universitat Oberta de Catalunya (2012).

Experiència professional en direcció de projectes socio-educatius, especialitzada en àmbits d’infància i família, educació i joc, participació i comunitat, la gestió de serveis públics i la gestió d’equips en una consultoria especialitzada i en una cooperativa de serveis d’atenció a les persones ambdues de prestació de serveis a l’administració pública, principalment municipal. Inicio la meves funcions com a assessora i coordinadora en l’àmbit d’incidència de la política pública amb la Fundació Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona.

Des de maig de 2018 coordino projectes a Institut Infància i Adolescència de Barcelona vinculat a l’Ajuntament de Barcelona que, al gener de 2019, s’integra a l’IERMB com a unitat especialitzada.

Pàgina web de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona

+

Pedagoga Social
Irene CRUZ GÓMEZ

Irene CRUZ GÓMEZ
X

Irene CRUZ GÓMEZ

Doctora en Sociologia per la UAB, Màster en metodologia de la recerca i llicenciada en Sociologia. Es va incorporar com a metodòloga al IERMB el 2017, dins de l’àrea de cohesió social i urbana.

La seva activitat investigadora va començar el 2009 al Seminari d’estudis de les dones i al Centre d’estudis sociològics sobre la vida quotidiana i el treball.

 

+

Sociòloga
Laia CURCOLL VALLÈS

Laia CURCOLL VALLÈS
X

Màster en Direcció de Comunicació (UPF, 2014), Màster en periodisme avançat, reporterisme (Ramon Llull, 2009) i Llicenciada en Periodisme (UAB, 2006).

Estic convençuda del poder de la comunicació i del seu potencial de transformació social quan està al servei de les iniciatives i organitzacions que ho persegueixen. En aquest sentit, m’apassiona contribuir a fer digerible el coneixement científic i posar-lo a l’abast de la ciutadania i dels decisors polítics per tal de generar consciència, reflexió i millores concretes per la infància i l’adolescència.

Vaig treballar de periodista durant més de 5 anys per diferents mitjans de comunicació (com ara el Diari AVUI, La Vanguardia, El Temps, Diaris Més, TV3 o Ràdio i Televisió d’Andorra, entre d’altres) i finalment em vaig especialitzar en la comunicació d’organitzacions del tercer sector i d’administracions públiques. He treballat per Mans Unides, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Lluïsos de Gràcia, la Fundació Catalana Síndrome de Down, i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

Des del 2016 soc la responsable de comunicació de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona. I imparteixo de forma puntual cursos de formació sobre comunicació corporativa.

Més info:

https://www.linkedin.com/in/laiacurcoll/

+

Periodista
Elena DOMENE GÓMEZ

Elena DOMENE GÓMEZ
X

Elena DOMENE GÓMEZ

Doctora en Ciències Ambientals (UAB, 2006), Postgrau en Consultoria Ambiental (UAB, 2001) i Llicenciada en Ciències Ambientals (UAB, 2000).

La seva carrera investigadora va iniciar-se al Departament de Geografia de la UAB i a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), amb investigacions enfocades en el procés d’urbanització de la Regió Metropolitana de Barcelona, la gestió de l’aigua urbana i les seves implicacions socioambientals i territorials. Durant aquest període va participar en nombrosos projectes de recerca bàsica i aplicada a escala local, regional i europea en el marc de l’avaluació ambiental integrada, la sostenibilitat urbana i l’ecologia política urbana.

Al febrer de 2007 es va incorporar com a investigadora de l’IERMB treballant de forma transversal en les àrees de mobilitat i societat. A l’abril de 2010, quan es va crear l’Àrea de Sostenibilitat, s’hi va incorporar com a cap de projectes.  La seva contribució en aquesta àrea s’ha concretat en l’elaboració d’estudis en el camp del metabolisme urbà, la mobilitat sostenible i l’agricultura urbana i periurbana, sempre amb un enfocament socioambiental, integrat i territorial. També ha participat directament en la creació del sistema d’indicadors de sostenibilitat urbana de l’AMB (SIMBA). Des de març de 2017, és cap d’Àrea de Desenvolupament Urbà Sostenible de l’IERMB. Es vol investigar quines són les desigualtats socioambientals que se’n deriven de l’actual funcionalment del sistema metropolità, a fi de contribuir a la definició polítiques més social i ambientalment més justes. En aquest sentit, les principals línies de recerca inclouen el metabolisme urbà (energia, aigua i residus), l’agricultura urbana i periurbana en el marc d’una política agroalimentària sostenible i els efectes de la mobilitat en la contaminació i la salut de les persones.

Més informació a la següent URL:
http://www.researchgate.net/profile/Elena_Domene

+

Ambientòloga. Cap de l'Àrea de Sostenibilitat Urbana
Carles DONAT MUÑOZ

Carles DONAT MUÑOZ
X

Carles DONAT MUÑOZ

Doctor en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Professor associat del Departament de Geografia de la UAB des del curs 2001-2002 i investigador a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona des de l’any 2003, on he sigut cap de les àrees de Territori i Habitatge. Sóc membre del Grup d’investigació sobre estudis d’energia, territori i societat (GURB). Des de l’any 2017 sóc cap de projectes de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona.

En els darrers anys he publicat més d’una vintena d’articles en revistes acadèmiques, de difusió i capítols de llibres. He treballat en nombrosos projectes per a les administracions públiques i he impartit docència en programes de màster en diversos centres universitaris.

Investigador a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) des de l’any 2004, on ha col·laborat en els seguents projectes:
– Observatori del Pla Delta.
– Pactes del mercat de treball de la província de Barcelona.
– Reorganització del Mapa Sanitari de la Regió Sanitària de Barcelona.
– Impacte de les plataformes logístiques sobre el territori.
– Característiques de l’oferta i la demanda d’habitatge de Barcelona en el context metropolità.
– Característiques de l’oferta i la demanda de polígons d’activitat a Catalunya.

Professor associat al Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona des del curs 2001-2002, impartint les següents assignatures :
– Geografia de la regió metropolitana de Barcelona.
– Geografia Política i de l’administració: El mapa administratiu de Catalunya.
– Geografia Política i de l’administració: Conflictes territorials a Catalunya.
– Ordenació del Territori.

+

Geògraf. Cap de projectes de l'OHB
Marc FÍGULS SIERRA

Marc FÍGULS SIERRA
X

Marc FÍGULS SIERRA

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (2008). Màster en Hisenda Autonòmica i Local per la Universitat de Barcelona (2011). Els àmbits en què treballa són el mercat de treball i l’economia regional i urbana.

Des de juliol del 2006 forma part de l’equip de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona com a investigador dins de l’Àrea d’Economia Regional i Urbana.

 

+

Economista
José Luís FLORES VALDIVIELSO

José Luís FLORES VALDIVIELSO
X

José Luis Flores Valdivielso

Llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1990, amb possessió del Certificat d’Aptitud Pedagògica (UAB, 1991).

Vaig iniciar la meva trajectòria professional a l’IERMB el mateix 1990, concretament a l’Enquesta de la Regió Metropolitana de Barcelona. Condicions de vida i hàbits de la població, on hi vaig  treballar i aprendre de grans professionals, com ara la Marina Subirats i l’Oriol Nel·lo, entre d’altres. L’any 2009 deixo l’Institut per treballar a l’empresa TNS (Investigació de Mercats i Opinió) com a coordinador de treball de camp de diferents estudis durant diversos anys.

El primer semestre del 2016 formo part de l’equip de coordinació d’un estudi de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona sobre les condicions de vida de la població usuària dels centres de serveis socials del consistori. A finals del mateix any m’incorporo com a interí a l’Instituto Nacional de Estadística (INE), a l’àrea de treball de camp de l’EPA (Enquesta de Població Activa), fins que des del setembre de 2021 torno a formar part de l’equip de l’IERMB com a tècnic a l’Àrea de treball de camp, on hi treballo en diferents projectes. Ja ho diu la dita: “Roda el món i torna al Born”.

+

Tècnic superior en treball de camp
Vittorio GALLETTO

Vittorio GALLETTO
X

Vittorio GALLETTO

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (1996). Màster en Economia Aplicada pel Departament d’Economia Aplicada de la UAB (1999). Doctor en Economia per la UAB (2014). Els àmbits en què treballa són l’economia regional i urbana, els sistemes productius locals i la innovació.

Abans d’incorporar-se a l’IERMB va treballar al Departament d’Economia Aplicada de la UAB com a professor associat i investigador. També ha treballat en el sector privat en empreses de consultoria i serveis professionals realitzant projectes de desenvolupament local per a diferents Ajuntaments, Diputacions i altres organismes públics.

Des del mes de juliol de 2009 forma part de l’equip de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona com a investigador i des de l’any 2011 és Cap de l’Àrea d’Economia Regional i Urbana.

Més informació a la següent URL:

http://urban.uab.es

 

+

Economista. Cap de l'Àrea d'Economia Regional i Urbana
David GIL SOLSONA

David GIL SOLSONA
X

David GIL SOLSONA

Sociòleg i Politòleg per la Universitat de València (2016), i màster de recerca en Sociologia i Demografia per la Universitat Pompeu Fabra (2017). He treballat durant els darrers anys com a investigador predoctoral al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, amb un contracte FPU (2017-2022) , centrant la meua investigació a l’estudi de la Joventut i els processos d’Emancipació al sud d’Europa. Durant la meua trajectòria, he acumulat experiència a l’ús, disseny i combinació de diferents tècniques d’investigació quantitatives i qualitatives, i he publicat diferents treballs i participat en diferents projectes d’investigació competitius, sobre tot centrats a temes de joventut.

+

Socioleg
Ricard GOMÀ CARMONA

Ricard GOMÀ CARMONA
X

Ricard GOMÀ CARMONA

Titulació acadèmica:

Llicenciat en Dret (Universitat de Barcelona, 1987). Màster en Polítiques Públiques (University of Strathclyde, Escòcia, 1989). Màster en Estudis Urbans, Regionals i Metropolitans (Universitat Autònoma de Barcelona, 1990). Doctor en Ciència Política i de l’Administració (Universitat Autònoma de Barcelona, 1992).

Activitat Docent i Investigadora:

Professor Titular al Departament de Ciència Política i Dret Públic (UAB), des de 1993. Ha impartit docència a les llicenciatures i graus de Ciència Política, Sociologia, Geografia, Ciències Ambientals i Dret, tots ells de la UAB.

Ha impartit docència a diversos programes de postgrau, entre els principals: Doctorats de ciència política i màsters de polítiques públiques a la UAB, UPF, UB i Universitats del País Basc, Sevilla i Salamanca. Ha impartit docència en programes de doctorat i postgrau a diverses universitats europees i llatinoamericanes, entre les principals (Warwick i Bath al Regne Unit; Torino; México DF; Managua; Maracaibo i Belo Horizonte).

Ha estat professor visitant i convidat a diverses universitats europees i llatinoamericanes (Anglaterra, Itàlia, Mèxic, Nicaragua, Veneçuela i Brasil)

Principals camps on ha desenvolupat projectes públics de recerca bàsica: anàlisi de polítiques públiques (estats de benestar i polítiques urbanes a la UE i Amèrica Llatina); govern local i polítiques municipals; innovació democràtica, participació ciutadana i moviments socials.

Més informació a la següent URL:
http://www.ricardgoma.blogspot.com.es/

+

Politòleg. Director
Núria GÓMEZ GARCÍA

Núria GÓMEZ GARCÍA
X

Núria GÓMEZ GARCÍA

Graduada en Sociologia (Universitat de Barcelona, 2021) i postgrau d’Analista de dades per a l’anàlisi política i la gestió pública (Universitat de Barcelona, 2022).
L’any 2020 m’incorporo a l’Àrea de Cohesió Social i Urbana de l’IERMB.

+

Sociòloga
Raquel HERNÁNDEZ MIGUEL

Raquel HERNÁNDEZ MIGUEL
X

Raquel HERNÁNDEZ MIGUEL

Llicenciada en Periodisme (URLL, 2005), Postgrau SEO & SEM (Inesdi, 2016) i Màster en Community Management & Online Reputation (EAE Business School, 2013).

He treballat des del 2005 en el món de la comunicació. Vaig exercir durant cinc anys en diversos mitjans (20 Minutos, La Vanguardia, El Punt Avui, ElDabat.cat), en els departaments de societat i política. L’any 2010 vaig començar a treballar en una agència de comunicació, en la que gestionava la relació amb els mitjans d’empreses d’esports, salut i tecnologia. El 2014 em vaig incorporar al departament de comunicació d’una empresa privada del sector energètic. Des de maig de 2019 soc responsable de comunicació de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, dins l’IERMB.

 

+

Periodista
Laia HERRERA PUJOL

Laia HERRERA PUJOL
X

Laia Herrera Pujol llicenciada en Història (UB), Postgraduada en Participació Ciutadana (UAB) i Màster gènere i igualtat (UAB). Treblla en el disseny i anàlisi de polítiques educatives locals en l’àmbit de la postobligatòria. El seus àmbits de treball són la dinamització d’espais de participació de debat i reflexió amb la comunitat educativa i l’acompanyament i assessorament en el disseny d’estratègies per afavorir la continuïtat de les trajectòries educatives i contra l’abandonament escolar.

+

Historiadora
María José LA ROTA-AGUILERA

María José LA ROTA-AGUILERA
X

María José LA ROTA-AGUILERA

Doctora en Ecologia Terrestre (UAB, 2022) i màster en Geografia i medi ambient (UT, 2007). És part de l’àrea d’Ecologia i Territori on actualment gestiona el projecte MA4SURE (PRIMA-UE) i lidera el paquet de treball “Anàlisi socioecològica integrada”.  La seva recerca se centra en la transició agroecològica a la mediterrània a partir de metodologies que integren l’ecologia del paisatge, economia ecològica i sociologia rural. Els seus interessos són estudiar la contribució dels paisatges bioculturals i l’agroecologia a la sostenibilitat de sistemes agroalimentaris de regions metropolitanes (Barcelona i Cali). Ha treballat amb diverses comunitats rurals a Colòmbia emprant un marc socioecològic per a l’enfortiment d’iniciatives comunitàries per al desenvolupament rural i l’ordenament territorial al postconflicte. 

+

Estudiant de doctorat en Ecologia Terrestre (Universitat Autònoma de Barcelona)
Joffre LÓPEZ OLLER

Joffre LÓPEZ OLLER
X

Joffre LÓPEZ OLLER

Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1997), Màster en Polítiques Socials i Habitatge de la Universitat Pompeu Fabra i la Johns Hopkins University (2001). Acumulo més de vint anys treballant en l’àmbit de l’habitatge i mercat de treball des del sector públic (local i autonòmic), el sector privat i el tercer sector social. Durant onze anys vaig ser tècnic de l’antiga Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, tot contribuint a l’elaboració de les estadístiques oficials d’habitatge i l’explotació quantitativa dels registres administratius.

+

Sociòleg
José María LÓPEZ RIBA

José María LÓPEZ RIBA
X

Tècnic superior de recerca a l’àrea de convivència i seguretat.

La seva formació ha estat la següent: Doctorat en Criminologia per la UPF (2019); Postgrau en Big Data i Data Science per la UNED (2022); Màster en Criminologia i Execució Penal per la UPF, la UAB, la UdG i la UOC (2015); Grau en Criminologia per la Universitat de Barcelona (2014).

La seva trajectòria professional ha estat lligada a la docència i la recerca en criminologia. Les seves línies principals de recerca són: la institució policial, la victimització de col·lectius vulnerables, la distribució geogràfica de fets d’interès criminològic i les tècniques d’anàlisi quantitativa a les ciències socials.

+

Criminòleg
Marc MARTÍ COSTA

Marc MARTÍ COSTA
X

Marc MARTÍ COSTA

Llicenciat en sociologia per la Universitat de Barcelona (2000)  i doctor en polítiques públiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010).

S’ha especialitzat en l’anàlisi de les polítiques locals, especialment en l’àmbit de l’urbanisme i la participació, i en l’estudi de la governança urbana. Veure publicacions:  https://www.researchgate.net/profile/Marc_Marti-Costa

Actualment col·labora com a docent en el Màster d’Urbanisme i Ciutat de la UOC i el Màster Metròpolis de l’IERMB. Ha estat professor titular a Flacso Ecuador en el Màster d’Estudis Urbans.

El 2017 va començar com a investigador a l’Àrea de Cohesió Social del IERMB i des del 2018 és responsable de l’Àrea de Governança i Polítiques Públiques del mateix Institut.

+

Sociòleg. Cap de l'Àrea de Governança i Polítiques Públiques
Daniel MARTÍNEZ BOU

Daniel MARTÍNEZ BOU
X

Enginyer Tècnic Informàtic de Sistemes (UPC, 2009).

Vaig iniciar-me en el desenvolupament web al 2004, des de llavors he desenvolupat diferents projectes; aplicacions web educatives, comerç electrònic i LMS. També he tingut experiència treballant com a desenvolupador per a empreses del sector privat en plataformes ERP i en equips de manteniment i migracions de portals webs.

Formo part de l’equip de l’IERMB des del 2020 y actualment sóc el responsable informàtic de l’entitat.

+

Informàtic. Responsable del servei d'informàtica
Joan MARULL LÓPEZ

Joan MARULL LÓPEZ
X

Joan MARULL LÓPEZ

Director del Departament de Sostenibilitat i Estudis Satel·litaris de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (Universitat Autònoma de Barcelona) des d’abril del 2010. El seu principal camp d’activitat és la planificació territorial i urbanística des d’una aproximació sistèmica. Actualment la seva recerca es centra en estudiar el metabolisme urbà, la mobilitat sostenible, l’economia ecològica i l’eficiència territorial; així com l’aplicació de tecnologia satel·litària en l’anàlisi dels efectes socioambientals deguts als canvis en els usos del sòl. La seva proposta transdisciplinària integra l’estudi del metabolisme social i els processos ecològics que tenen lloc en el territori, per a orientar recerca, gestió i polítiques a múltiples escales espacials i temporals.

Més informació a la següent URL:
https://www.researchgate.net/profile/Joan_Marull

+

Biòleg. Cap de l'Àrea d'Ecologia y Territori
Juan Carlos MIGOYA MARTÍNEZ

Juan Carlos MIGOYA MARTÍNEZ
X

Juan Carlos MIGOYA MARTÍNEZ

Llicenciat en Història i Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (1989). Màster Oficial en Gestió Pública (2012), programa interuniversitari coordinat per la UAB, amb la participació de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Barcelona.

Abans d’incorporar-se a l’IERMB va treballar al Departament d’Economia Aplicada de la UAB com a Gestor departamental, desenvolupant les responsabilitats següents: responsable de la unitat administrativa del departament; suport i assessorament a la Direcció en la definició i posada en marxa de les línies generals de la política econòmica, docent i investigadora; elaboració i gestió del pressupost de funcionament; coordinació administrativa i gestió acadèmica i econòmica del Programa de Doctorat en Economia Aplicada (Menció de qualitat del Ministeri de Ciència i Innovació 2003-2010); promoció i gestió tècnica i econòmica de projectes I+D+i i convenis de transferència de coneixement.

Des del mes de setembre de 2010 ocupa la gerència de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, col·laborant amb la Direcció en l’execució dels acords dels òrgans de govern i administrant i gestionant l’institut i el seu personal.

+

Gerent
Dolors MIÑARRO CHOCLÁN

Dolors MIÑARRO CHOCLÁN

Secretària de direcció
Miriam MONTANÉ GOETZENGERGER

Miriam MONTANÉ GOETZENGERGER

Politòloga i sociòloga
Raúl MORCILLO LÓPEZ

Raúl MORCILLO LÓPEZ
X

Diplomat en Estadística (Universitat de Barcelona) i Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat (Universitat Oberta de Catalunya).

He estat 18 anys actuant com a Tècnic d’Anàlisis de Dades en projectes d’investigació de mercats en l’àmbit bancari, telecomunicacions i alimentació.

Al setembre del 2021 vaig entrar a l’àrea d’estadística de l’IERMB com a Tècnic estadístic.

+

Estadístic
Marta MURRIÀ SANGENÍS

Marta MURRIÀ SANGENÍS
X

Marta MURRIÀ SANGENÍS

Llicenciada en Sociologia (Universitat de Barcelona, 2002) i Màster Universitari Criminologia, Política Criminal i de Seguretat (Universitat de Barcelona, 2013).

Les seves línies d’anàlisi se centren principalment en la recerca aplicada orientada al disseny de polítiques de prevenció en l’àmbit de la seguretat urbana i la convivència, especialment a partir d’instruments de coneixement i de mesura sobre fenòmens tals com la victimització, la construcció social de la inseguretat, les relacions veïnals i l’ús social dels espais.

+

Sociòloga. Cap de l'Àrea de Convivència i Seguretat Urbana
Lara NAVARRO VARAS

Lara NAVARRO VARAS
X

Lara NAVARRO VARAS

Doctora en sociologia (UAB, 2019), Màster en Treball i Política Social (UAB, 2012), Especialista en Investigació Social Aplicada i Anàlisi de Dades (CIS, 2007) i Llicenciada en Sociologia (UAB, 2003). D’ençà l’any 2008 forma part de l’IERMB desenvolupant projectes de recerca acadèmica i aplicada sobre pobresa, desigualtat i estratificació social així com sobre polítiques locals de benestar.

+

Sociòloga
Anna OLIVA LÓPEZ

Anna OLIVA LÓPEZ
X

Periodista especialitzada en Comunicació Corporativa i Estratègies en Social Media. Vaig començar la meva trajectòria professional en mitjans de comunicació, com Betevé, Ràdio Barcelona i RAC1. Posteriorment, he estat responsable de comunicació de diverses institucions i projectes. Entre ells, he assumit la direcció de la comunicació de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya i recentment d’Educació 360, un projecte impulsat per la Fundació Bofill, l’àrea d’educació de la Diputació de Barcelona i els Moviments de Renovació Pedagògica.

Llicenciada en Periodisme (UAB), Postgrau en Community Manager & Social Media (UB) i Màster en Comunicació Científica (UPF).

Més informació a:

Correu anna.oliva@uab.cat

Telèfon 634.61.40.66

Linkedin https://www.linkedin.com/in/olivaanna/

Twitter @annaolival

+

Periodista. Responsable de comunicació
Núria PÉREZ SANS

Núria PÉREZ SANS
X

Núria PÉREZ SANS

 

Llicenciada en Geografia (URV 2001). Postgrau en Planificació i Gestió de la Mobilitat (UPC-UPF 2007).
Va iniciar la seva trajectòria professional en l’àmbit de la consultoria privada, participant en la redacció d’estudis sobre planificació territorial, transport i mobilitat. Més endavant, des de l’administració local en relació a la mobilitat urbana, va treballar a l’Ajuntament de Mollet del Vallès i, també, a la Diputació de Barcelona com a tècnica de l’Àrea d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge.
Des de 2005 treballa a l’IERMB on desenvolupa estudis d’investigació aplicada sobre l’anàlisi dels comportaments i necessitats de la població partir de les enquestes de mobilitat, la planificació i gestió de la mobilitat metropolitana i urbana; el tractament i l’anàlisi de bases de dades de transport; la redacció de manuals i guies metodològiques. Actualment participa en la redacció de documents i estudis derivats del Pla metropolità de mobilitat urbana de l’AMB, així com estudis de recerca sobre els patrons de mobilitat de la població.

+

Geògrafa. Cap de l'Àrea de mobilitat
Laia PINEDA RÜEGG

Laia PINEDA RÜEGG
X

Laia PINEDA RÜEGG

Llicenciada en Sociologia per la UAB (1996), Postgrau en Desenvolupament Local i Regional  per la UB (2001) i formació en Lideratge i Innovació social a les ONG per ESADE i la URL (2015).

Experiència professional en recerca aplicada en ciències socials en el àmbits de benestar social, immigració, promoció econòmica i habitatge (com a free-lance i per a diferents administracions locals entre el 1996-2001) i, en especial, en l’àmbit de les desigualtats socials (com a coordinadora l’enquesta Panel de Desigualtats Socials a Catalunya entre el 2001 i el 2012 a la Fundació Jaume Bofill) i l’educació (impuls i 1ª edició de Via Universitària 2013-2015). Paral·lelament treballa en projectes d’avaluació i sistemes d’informació (memòria institucional i Què hem après 2015) per a la Fundació Jaume Bofill.

L’any 2016 s’incorpora com a cap de projectes a l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (des del 2019, una unitat autònoma dins el consorci IERMB) coordinant el desplegament dels projectes: Parlen els nens i nenes, un programa de coneixement sobre el benestar subjectiu de la infància amb el seu protagonisme i l’Observatori 0-17 Barcelona, des d’on s’impulsen diverses línies d’investigació sobre les condicions de vida de la infància i l’adolescència a la ciutat i es recullen evidències per a l’orientació i avaluació de les polítiques públiques, en especial les que s’adrecen als infants i adolescents en situació de major vulnerabilitat social.

Enllaç a linkedin

+

Sociòloga. Directora de l'IIAB
Manel PONS SANVIDAL

Manel PONS SANVIDAL
X

Manel PONS SANVIDAL

Màster en Estadística (UPC, 2012), Llicenciat en Investigació i Tècniques de Mercat (UB, 2006), Diplomat en Estadística (UB, 2002).

Des del 2002 és investigador de l’IERMB i des del 2008 és professor associat a la Universitat de Barcelona dins de l’àrea d’economia aplicada del Dept. d’Econometria, Estadística i Economia Espanyola.

Especialista en les tècniques d’obtenció, qualitat, gestió i anàlisi de les dades i de la informació mitjançant tècniques multivariants.

+

Estadístic. Responsable del servei d'estadística
Sergio PORCEL LÓPEZ

Sergio PORCEL LÓPEZ
X

Sergio PORCEL LÓPEZ

Doctor en Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona, 2016), Màster en Tècniques d’Investigació Social Aplicada (Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Barcelona, 2005) i Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia (Universidad de Granada, 2002). Les seves línies d’investigació se centren principalment en l’àmbit de la sociologia urbana, en l’estudi de l’estratificació social, la desigualtat i la pobresa i en els mètodes d’investigació social. Des de 2005 treballa com a investigador a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, on darrerament ha desenvolupat diversos estudis sobre condicions de vida de la població metropolitana i sobre les dinàmiques d’estructuració socioresidencial i els seus efectes en termes de cohesió social i urbana.

Més informació a:

Web: https://www.researchgate.net/profile/Sergio_Porcel2

Twitter: @serporcel

+

Sociòleg. Cap de l'Àrea de Cohesió Social i Urbana
Laura PORZIO

Laura PORZIO
X

Sóc doctora en Antropología Social per la Universitat Rovira i Virgili (2009), amb una tesi sobre cultures juvenils, migracions i biografies corporals.  Investigadora post-doctoral Juan de la Cierva 2010-2013 al Departament d’Antropologia del CSIC-Barcelona. Vaig treballar durant anys la perspectiva teòrica-metodològica de l’Antropologia del Cos i Gènere en cultures juvenils i organitzacions de carrer a l’espai públic. Actualment les meves línies de treball es centren en la recerca aplicada i avaluació qualitativa en els models d’atenció social per acompanyar i millorar la innovació en les pràctiques d’intervenció i incrementar l’impacte i reducció de les desigualtats socials. Des del 2018, compagino la recerca i les tasques de coordinació tècnica amb la docència, com a professora associada d’antropologia social a l’Escola de Treball Social de la UB, i de mètodes de recerca qualitatius al grau de psicologia de la UOC.

+

Antropòloga
Maria PRUNA I BASSA

Maria PRUNA i BASSA
X

Maria PRUNA i BASSA

Graduada en Matemàtiques (2013) i en Estadística (2015) per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha format part d’equips de suport estadístic en projectes de recerca i innovació en l’àmbit hospitalari (2013 i 2015-2017);  de comportaments i patrons de consum d’aigua (2013-2015); i d’investigació de mercats (2015-2017).

Va entrar a l’àrea d’estadística de l’IERMB el juny del 2017.

+

Matemàtica i estadística
Elisabet QUERALT BLANCH

Elisabet QUERALT BLANCH
X

Elisabet QUERALT BLANCH

S’incorpora l’any 1993 a l’IERMB formant part de l’equip encarregat de l’Enquesta de Victimització i Opinió de la Seguretat de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.
També ha coordinat el treball de camp de diversos estudis que ha dut a terme l’IERMB com l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya, l’Enquesta de Mobilitat en dia feiner, l’Enquesta de Mobilitat Quotidiana’06 i l’Enquesta de violència masclista.

+

Tècnica en treball de camp
Reyes RAMÍREZ GÓMEZ

Reyes RAMÍREZ GÓMEZ
X

Reyes RAMÍREZ GÓMEZ

Licenciada en Geología por la Universidad Autónoma de Barcelona en 2000.

Su trayectoria profesional ha estado sobre todo en el ámbito de la administración y la administración de personal.

Actualmente, forma parte del departamento de administración y RRHH del IERMB y es la encargada del Portal de Transparencia del Instituto.

+

Tècnica d'administració
Sebastià RIUTORT ISERN

Sebastià RIUTORT ISERN
X

Sebastià RIUTORT ISERN

Doctor en Sociologia (Universitat de Barcelona,2016) amb una tesi sobre democràcia energètica i economia cooperativa. Ha estat doctorant visitant al Centre for Social Economy (Université de Liège) al Centre de Recherche sur les Innovations Sociales (Université du Québec à Montréal) i col·laborador en projectes europeus sobre innovació i sistemes de benestar local a Europa (WILCO) i cooperativisme energètic (RESCOOP 20-20-20). Les seves línies de treball se centren principalment en la innovació en polítiques públiques socials, la democràcia econòmica i les seves formes de governança. Des de 2016 es professor associat de Sociologia Econòmica i Polítiques de Benestar (Universitat de Barcelona). Des de 2017 treballa en diferents aspectes associats a la implementació del projecte pilot B-MINCOME (UIA) a l’Eix Besòs així com el seu vincle amb la xarxa URBinclusion (URBACT).

+

Sociòleg
Frederic ROMEA MOYA

Frederic ROMEA MOYA
X

Frederic ROMEA MOYA

Frederic Romea Moya és consultor extern del Departament de Recerca i Coneixement de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Postgrau en Anàlisi de Dades per la investigació de Polítiques Públiques de la Universitat de Barcelona (2017) i llicenciat en Sociologia (Universitat Autònoma de Barcelona, ​​2011). Actualment forma part del Departament de Recerca i Coneixement de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona en conveni amb l’IERMB  on en projectes relacionats amb la pobresa urbana, la inclusió social i l’anàlisi de dades per al disseny i avaluació de polítiques públiques. També ha treballat com a consultor en múltiples projectes d’investigació que van incloure l’anàlisi de dades del sector públic en camps com l’educació i el treball social.

+

Sociòleg
Ana ROMERO VALLE

Ana ROMERO VALLE
X

Ana ROMERO VALLE

Llicenciada en Administració i Direcció d’Empresa (UAB, 2012) i Diplomada en Empresarials (UAB, 2010).

Forma part de l’equip d’Administració de l’IERMB des del 2004 i actualment és responsable del departament de comptabilitat i RRHH.

+

Tècnica superior d'administració. Responsable del departament de comptabilitat i RRHH.
Miquel RUEDA GARCIA

Miquel RUEDA GARCIA
X

Miquel Rueda Garcia

Graduat en gestió de ciutats intel·ligents i sostenibles (UAB 2021). Màster en estudis territorials i planejament (UAB 2022).
Vaig iniciar com estudiant en pràctiques a l’IERMB el febrer del 2022 participant en informes relacionats amb l’Enquesta de Mobilitat en dia Feiner (EMEF). A partir de llavors, vaig formar part de l’equip de mobilitat de l’institut com a tècnic de mobilitat treballant en diversos projectes.

+

Gestor de ciutats
Núria RUIZ FORÉS

Núria RUIZ FORÉS
X

Núria RUIZ FORÉS

Màster universitari en Estadística i Investigació Operativa (UPC & UB, 2012), Màster de direcció de Màrqueting (ESERP, 2005), Llicenciada en Investigació i Tècniques de mercat (UB, 2004) i Diplomada en Estadística (UB, 2002).

Ha treballat en l’àmbit de consultoria com a tècnica analista d’estudis de Mercat realitzant tasques de disseny de qüestionaris i coordinació de processos de treball de camp, control de qualitat de la informació i anàlisi estadística de dades.

Forma part de l’equip tècnic de l’IERMB des de Febrer de 2007. Actualment és l’estadística principal de l’Àrea de Convivència i Seguretat Urbana, i porta a terme l’anàlisi de l’Enquesta de Victimització de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya, entre d’altres.

Des del 2018 és professora associada a la Universitat de Barcelona, al Dept. Econometria, Estadística i Economia Aplicada.

 

+

Estadística
Diego SAEZ UJAQUE

Diego SAEZ UJAQUE
X

Diego SAEZ UJAQUE

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la UPC (2002) I Màster en Sostenibilitat UPC (2014). Actualment, estic finalitzant els estudis de Doctorat en Sostenibilitat a la UPC (previst 2022). Els meu àmbit d’interès se centra en la resiliència sòcio-ecològica aplicada al entorns urbans, per tant, en l’aproximació a les dinàmiques canviants dels sistemes urbans a través de la interacció espacial i temporal entre els diversos subsistemes que el conformen. Aquesta aproximació multi-escalar i multi-dimensional ens permet apropar-nos a la comprensió i gestió del sistemes sòcio-ecològics (SES), tant a escala territorial com a escala urbana.

+

Arquitecte
Albert SALES CAMPOS

Albert SALES CAMPOS
X

Albert SALES CAMPOS

Doctor en Criminologia (Universitat Pompeu Fabra, 2018). Diplomat en Estudis Superiors Especialitzats en Sociologia (Universitat de Barcelona, 2007). Màster en Polítiques Públiques i Socials (Universitat Pompeu Fabra i The Johns Hopkins University, 2004). Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració (Universitat Pompeu Fabra, 2001).

Professor associat al departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) des del curs 2004-2005. També ha estat professor associat al Departament de Dret Públic de la Universitat de Girona.

Ha impartit classes en estudis de postgrau i màsters entre els que destaquen el Màster en Polítiques Públiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra i la The Johns Hopkins University, el Máster en Servicios Públicos y Políticas Sociales de la Universidad de Salamanca.

La seva àrea principal de recerca és l’exclusió social a les zones urbanes. Ha participat i dirigit projectes de recerca aplicada per entitats de cooperació internacional al desenvolupament, per entitats del tercer sector social i per administracions públiques espanyoles.

Ha assessorat en diverses ocasions als serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona en l’anàlisi de la pobresa i l’exclusió social a la ciutat i en el desenvolupament de polítiques per a la inclusió i la reducció de les desigualtats.

+

Politòleg. Responsable de l'àrea de Recerca Social i Polítiques Públiques.
Alicia SÁNCHEZ MORA

Alicia SÁNCHEZ MORA
X

Alicia SÁNCHEZ MORA

Llicenciada en Investigació i Tècniques de Mercat (UAB, 2010) i Diplomada en Estadística (UAB, 1999).

Va estar treballant com a Tècnic Estadístic a la multinacional Mango i des de setembre de 2006 és Estadística de l’equip tècnic de l’IERMB, on ha treballat en les diverses enquestes de les diferents Àrees, principalment en l’Enquesta de condicions de vida.

+

Estadística
Mar SATORRAS GRAU

Mar SATORRAS GRAU
X

Doctora en Ciències Ambientals (UAB, 2017) (menció Internacional), màster en Canvi Climàtic i Canvi Ambiental Global (UAB, 2012), llicenciada en Antropologia Social i Cultural (URV, 2013) i llicenciada en Ciències Ambientals (UAB, 2010).

La meva recerca se centra en les transformacions socio-ambientals per fer front al canvi climàtic i al canvi global, particularment en contextos urbans. Partint d’una mirada interdisciplinar, he combinat l’anàlisi geogràfic i històric dels sistemes socio-ecològics amb tècniques etnogràfiques, qualitatives i quantitatives. Els meus principals interessos de recerca són la governança urbana del clima i de l’aigua, la vulnerabilitat i adaptació als riscos hidro-climàtics, la història ambiental i les transicions eco-socials justes.

 

Des del 2017 formo part del Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global (TURBA Lab) de la UOC, on he treballat com a investigadora postdoctoral Juan de la Cierva i com a docent al Màster de Ciutat i Urbanisme. Al març de 2022 m’he incorporat a l’equip de Sostenibilitat Urbana de l’IERMB, focalitzant-me en les línies de canvi climàtic i cicle urbà de l’aigua.

+

Doctora en Ciències Ambientals
Mireia SENDER MARTÍ

Mireia SENDER MARTÍ
X

Mireia SENDER MARTÍ

Arquitecta per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès, UPC (2018, graduada amb matrícula d’honor). Postgrau Polítiques d’Habitatge de l’Escola Sert, COAC (2020), Curs Tècniques d’Investigació Social i Urbana (2019) i Màster Metròpoli en Estudis Urbans i Metropolitans (2022, graduada amb matrícula d’honor) de l’IERMB, UAB.

Experta en polítiques d’habitatge i dinàmiques metropolitanes en l’àmbit de les ciències socials, m’he desenvolupat en el sector públic –Departament de Planejament Urbanístic, AMB– i el sector privat –Cooperativa d’Arquitectura Arqbag–, he col·laborat en diverses exposicions i taules de diàleg entre els ens locals i la ciutadania en l’àmbit de l’arquitectura i la planificació territorial i he fet estades acadèmiques a Roma.

+

Arquitecta
Tarik SERRANO TOVAR

Tarik SERRANO TOVAR
X

Tarik SERRANO TOVAR

Doctor en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment tècnic en investigació per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. Els seus temes de investigació s’han centrat en el desenvolupament de mètodes de anàlisi dins la aproximació Anàlisi Multi-Escala Integrat del Metabolisme de les Societats i Ecosistemes (MuSIASEM). Específicament, Tarik es va dedicar a l’anàlisi del Nexe Aigua-Energia-Aliments, sobretot aplicat a sistemes rurals, i incorporant eines de Sistemes d’Informació Geogràfica (GIS). Tarik ha tingut l’oportunitat de treballar en estudis aplicats a països com la Índia, Laos, Guatemala, EUA, Equador i diversos països europeus.

+

Ambientòleg
Cristina SOBRINO GARCÉS

Cristina SOBRINO GARCÉS
X

Cristina SOBRINO GARCÉS

Doctora en Criminologia per la UPF (2017). Màster en Criminologia i Execució Penal (2012). Diplomada en Estudis Superiors Especialitzats en Teoria i Metodologia de les Ciències Socials per la UAB (2008) i Llicenciada en Sociologia per la UAB (2004). És membre del grup de recerca en Criminologia i Sistema Penal de la UPF i és Professora Associada del Departament de Polítiques Públiques de la UPF des del curs 2009-2010 i del Departament de Dret Penal a la UDG des del curs 2012-2013.

Ha desenvolupat gran part de la seva investigació tant en projectes nacionals com internacionals en l’àmbit de l’exclusió social per a l’administració pública i per a diferents entitats del Tercer Sector. Les seves línies de recerca són: prevenció, seguretat urbana, exclusió social, gènere i violència de gènere.

S’incorpora a l’equip de convivència i seguretat urbana.

+

Sociòloga
Gemma SOLÉ MASSÓ

Gemma SOLÉ MASSÓ
X

Gemma Solé Massó

Llicenciada en Geografia (2003) per la UAB i Màster en Planificació i Direcció de la Mobilitat (2009) per la UPC i UPF. Al 2021 he cursat la primera edició del Postgrau en Urbanisme i Salut: El Planejament Urbanístic com a Eina de Salut per la UPC.

He treballat en l’àmbit de la mobilitat urbana des del 2004 en diferents sectors: grup de recerca universitari, centre de recerca vinculat a l’administració pública i consultoria privada. Les meves tasques s’han centrat en el desenvolupament d’estudis de mobilitat, accessibilitat i territori des d’una perspectiva de sostenibilitat social i ambiental, així com la gestió i l’anàlisi d’enquestes de mobilitat, entre elles l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF) des de l’edició del 2019. La meva relació professional amb l’IERMB data del 2005.

+

Geògrafa
Elisa STINUS BRU DE SALA

Elisa STINUS BRU DE SALA
X

Elisa STINUS BRU DE SALA

Coordinadora del Pla d’Infància 2021-2030 i de l’Observatori 0-17 BCN de l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB-IERMB) des de 2021. És Doctora en polítiques públiques i transformació social amb una tesi sobre polítiques de conciliació del temps familiar i laboral (UAB, stage internacional a la Universitat d’Oslo), Màster en gestió pública (UAB-UB-UPF), Màster en polítiques socials i comunitàries (UAB) i Llicenciada en polítiques públiques (UAB, stage a l’Ajuntament de París). Té experiència com a consultora des de 2004 en anàlisi, disseny, participació i dinamització de polítiques públiques especialment en els àmbits de la infància, els usos del temps, l’educació, la cura i la igualtat de gènere.

Twitter: @elisastinus / Linkedin: linkedin.com/in/elisastinus

+

Politòloga
Andreu TERMES LÓPEZ

Andreu TERMES LÓPEZ
X

Andreu TERMES LÓPEZ

Andreu Termes és investigador post-doctoral a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). També és membre del GEPS (Globalization, Education and Social Policies) i del GIPE (Interdisciplinary Group on Education Policies), de la Universitat Autònoma de Barcelona, des del 2012. Els seus interessos acadèmics es relacionen amb la privatització i les polítiques de rendició de comptes en educació, l’economia política de les reformes educatives, la segregació i els processos de tancament social.

+

Sociòleg
Alexandra Emanuela TUDOSA

Alexandra Emanuela TUDOSA
X

Graduada en Gestió i Administració Pública per la Universitat de Barcelona (2018).

La meva trajectòria professional sempre ha estat lligada amb l’àmbit de la gestió i administració pública, en diverses institucions com la Diputació de Barcelona o AMB Informació i Serveis.

Actualment sóc tècnica administrativa a l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona i a l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona, dues unitats dins el consorci IERMB.

+

Tècnica d'administració
Marc VILA RECIO

Marc VILA RECIO
X

Marc Vila Recio

Llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (2000) i Màster en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (2001).

He treballat en l’àmbit de la consultoria privada i també de l’empresa pública. El meu camp d’acció professional està centrat en la mobilitat, la geoinformació, la cartografia i en les tecnologies GIS aplicades a projectes. També he treballat en àmbits de planificació urbana, territorial i ambiental, en logística i transports i en la planificació de sectors d’activitat econòmica.

Des d’abril de l’any 2022 formo part de l’equip de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona com a investigador dins de l’àrea de mobilitat, tot i que ja havia treballat a l’Institut en anteriors etapes.

+

Geògraf
Jaime VILA TRAVER

Jaime VILA TRAVER
X

Jaime Vila Traver

Enginyer Tècnic Forestal (UPV), llicenciat en Ciències Ambientals (UPV) i màster en Agroecologia (UCO) i doctor en Historia Ambiental (UPO).
Interessat especialment en la modelització d’escenaris complexos, històrics i futurs, amb sistemes d’informació geogràfica i series temporals de llarg recorregut, que serveixin per a orientar la transició agroecológica i les polítiques públiques que la promouen.
Des de gener de 2021 formo part de l´Àrea d´Ecologia i Territori i treballa en diferents línies de recerca i projectes, relacionats amb el canvi climàtic, els canvis d’usos del sol, els anàlisis socio-ecològics integrats, el monitoratge de la biodiversitat metropolitana i la millora dels boscos urbans.

+

Enginyer tècnic forestal
FORMULARI
DE CONTACTE

Notícies

Més polítiques de barris, un país més just

En aquest article, Marc Martí-Costa, cap de l’àrea de Governança i Polítiques Públiques de l’IERMB, explica novetats i reptes de la nova llei de barris recentment aprovada pel Parlament català. També fa un repàs als programes de barris actualment vigents a Catalunya, en els quals l’IERMB hi està col·laborant activament

La població metropolitana en risc de pobresa creix en 64.000 persones en pandèmia, situant-se en el percentatge més alt des que es tenen dades

Les dades de les Estadístiques metropolitanes sobre condicions de vida (EMCV) 2020-2021 confirmen un increment de la desigualtat social i de la pobresa a l’àrea metropolitana de Barcelona a conseqüència de la crisi pandèmica

Empoderament de les dones per a una mobilitat inclusiva

Els primers resultats del projecte europeu Inclusify mostren que l’experiència de viatge de les dones al servei de transport metropolità és positiva, en general, i apunten a la necessitat de donar atenció especial a les viatgeres de línies nocturnes de bus

El 9,14% de la població metropolitana afirma haver estat víctima d’un fet relacionat amb la ciberdelinqüència

Així ho recull l’informe sobre l’estat de la seguretat urbana de l’Enquesta de Victimització de l’Àrea de Metropolitana de Barcelona (EVAMB) 2022, elaborat per l’IERMB

Contacte

L’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona té la seva seu social al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Universitat Autònoma de Barcelona
Campus de Bellaterra
Plaça del Coneixement, edifici MRA, planta 2
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

tel.: 93 586 88 80
fax: 93 581 44 33
e-mail: iermb@uab.cat

Horari d’atenció al públic: 8-15h

FORMULARI
DE CONTACTE

Per una relació detallada de les vies d’accés a l’IERMB, cliqueu aquí