El curs Alimentar la metròpoli en temps d’emergències forma part de la programació Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021. L’Elena Domene, cap de l’àrea de sostenibilitat urbana de l’IERMB, moderarà una sessió orientada a parlar sobre l’emergència alimentària des de la perspectiva social. L’objectiu és donar claus d’on s’han de posar els esforços per garantir una alimentació saludable per a tota la població, tant des del punt de vista dels sistemes alimentaris, com des del punt de vista dels grups vulnerables.

Emergència socioeconòmica

Amb el títol Emergència socioeconòmica, la sessió abordarà com l’actual sistema agroalimentari genera o amplifica algunes desigualtats pel que fa a l’accés a una alimentació suficient i saludable. Desigualtats que repercuteixen negativament sobre la qualitat de vida i la salut de la població.

Es repassaran alguns dels principals factors que tenen influència en l’accés i les pautes de consum de la població, com ara la configuració dels entorns alimentaris locals (oferta d’establiments alimentaris, qualitat, i preu dels aliments, etc.) i les característiques sociodemogràfiques, com ara el nivell de renda o el gènere.

En el curs, s’oferiran també dades quantitatives sobre l’impacte de l’emergència climàtica a l’àrea metropolitana de Barcelona i es presentarà un exemple d’una de les diverses iniciatives de base que busquen, d’una forma col·laborativa entre productors, tercer sector i consumidors, donar resposta l’emergència sanitària des de projectes de solidaritat i suport mutu.

El curs “Alimentar la metròpoli en temps d’emergènciesorganitzat pel PEMB i el CUIMPB-Centre Ernest Lluch, tindrà lloc el 22 i 23 de febrer de manera online. Forma part de la programació de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Ja t’hi pots inscriure!

 

Totes les notícies