El dia 11 de juliol, la Marta Garcia i l’Elena Domene de l’Àrea de Sostenibilitat Urbana van assistir a la constitució de la Taula per l’Emergència Climàtica de Barcelona, amb un gran èxit de convocatòria i la participació de més de 300 persones i 200 organitzacions.

La Taula, impulsada pel govern municipal i amb la participació dels grups municipals del consistori, les entitats membres de la xarxa Barcelona + Sostenible i representants de la Generalitat i l’Estat, té per objectiu elaborar els continguts de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020 coincidint amb la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions.

Aquesta Taula també és el marc per debatre les accions concretes i efectives que desplegaran el Pla Clima entre 2020 i 2025 de la ciutat. Les mesures inclouen un conjunt accions urgents i immediates de l’àmbit de la mobilitat sostenible –ampliació de la capacitat del transport públic, pacificació de carrers i superilles millorarem la qualitat de l’aire de 85 centres escolars–, de la gestió dels residus –eradicació del plàstic d’un sol ús a la ciutat i ampliació de la recollida d’escombraries porta a porta–, de la fiscalitat verda i de la generació d’energia en edificis i equipaments municipals, entre d’altres.

Trobareu el document: “Emergència climàtica. Compromís i crida a l’acció” en l’enllaç següent:

http://ajuntament.barcelona.cat/premsa/wp-content/uploads/2019/07/190710_Declaraci%C3%B3-Emerg%C3%A8ncia-Clim%C3%A0tica_Final.pdf