LIFE_Urban_Greening_PlansL’IERMB, a través del Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), participarà en aquest projecte, cofinançat per la Comissió Europea. Amb el nom de LIFE UrbanGreeningPlansDesigning innovative mechanisms to plan, implement, strengthen and manage green infrastructures in (peri)urban areas” el projecte vol ajudar a les ciutats europees a assolir l’ambiciós objectiu de retornar la natura a les ciutats per donar suport a la biodiversitat i mitigar el canvi climàtic.

Urban Greening Plans a les ciutats de més de 20.000 habitants

La Biodiversity Strategy 2030 de la Unió Europea ha fet una crida a les ciutats de més de 20.000 habitants per crear Urban Greening Plans a finals del 2021. Per ajudar-les, la Comissió Europea crearà una EU Urban Greening Platform, en virtut d’un nou Green City Accord amb ciutats i alcaldes. Aquest és el marc del nou projecte LIFE UrbanGreeningPlans. El projecte ha estat recentment concedit, te una durada de dos anys (2021-2023) i hi participaran les metròpolis d’Atenes, Barcelona, Brussel·les, Lisboa i Milà.

Escenaris alternatius d’usos del sòl a la metròpoli de Barcelona

El LET aplicarà un nou model anomenat Anàlisi Socioecològica Integrada (SIA, per les seves sigles en anglès) amb l’objecte d’explorar escenaris alternatius d’usos del sòl a la metròpoli de Barcelona i ajudar a cercar consensos amb les diferents administracions implicades en el Pla Director Urbanístic de l’Àrea metropolitana de Barcelona.

Totes les notícies