El dia 11 de març les investigadores de l’IERMB Maite Pérez i Irene Cruz van participar en el II Congrés “El transport públic és cosa de dones?” que amb el lema “Per què li diuen ‘vulnerabilitat’ quan es tracta de desigualtat?” coorganitza l’IERMB, juntament amb PTP (Promoció del Transport Públic), Col·lectiu Punt 6, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Renfe i l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu del Congrés era analitzar i desconstruir el concepte ‘vulnerabilitat’, paraula que en moltes ocasions no s’utilitza correctament i amaga desigualtats estructurals i socials del sistema, que excusen les mancances de la mobilitat al territori. Alhora, es va fer especial referència a altres motius de desigualtat que afecten també de forma especial a les dones i la seva mobilitat, així com també inclouen i es combinen amb la d’altres persones i grups que no encaixen en el model de referència que es pretén majoritari, de masculinitat hegemònica (home de mitjana edat, blanc, amb capacitat econòmica, física i sensorial, i sense càrregues de cura).

Concretament, Maite Pérez i Irene Cruz van participar, de 10.30 h a 11.30 h, en la Taula “Mobilitat i situacions de pobresa”, juntament amb Marta González de l’Ajuntament de Barcelona i Laura Diéguez de Comissions Obreres.

El Congrés va tindre lloc de 9 h a 17 h al Pati Manning, carrer Montalegre, 7 de Barcelona. Trobareu tota la informació a la pàgina web de PTP.