El dia 30 de gener ha tingut lloc una nova edició del Laboratori d’Idees “Seminaris del LET” del curs 2019-20 a la seu de l’IERMB.

Els Seminaris del LET, vinculats al mòdul “El Sistema Metropolità: Ecologia i Territori” del Màster Metròpoli, consisteixen en una presentació de 30 minuts per part d’un ponent expert en el tema, i tot seguit d’una discussió de 30 minuts més. L’idioma de la presentació és preferiblement (però no només) l’anglès. Els seminaris es poden seguir presencialment o per Skype, tot confirmant l’assistència al següent correu electrònic: letbcn@uab.cat.

En aquesta ocasió ha estat a càrrec del director tècnic de l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), i doctorand associat al LET, Nofre Fullana. La presentació, que porta per títol “Transició socioecològica dels agroecosistemes a l’illa de Mallorca. Fluxos energètics, multi-EROI i aproximació a l’ELIA (Manacor, 1860,1956 i 2012)”, ha girat al voltant dels canvis ocorreguts en el funcionament ecològic dels sistemes agraris mallorquins al llarg de la seva evolució des d’una agricultura orgànica avançada de mitjans del segle XIX a un model d’agricultura industrialitzat. La tesi principal és que tot i el fort impacte negatiu succeït en l’eficiència dels sistemes agraris, es manté una certa estructura del paisatge que tanmateix està en perill.

Trobareu tota la informació sobre el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona en aquest enllaç.

[Descarregeu document]