Comença el treball de camp de l’enquesta sobre l’ús social a l’àmbit metropolità del riu Llobregat

El 30 de juny es posa en marxa amb l’objectiu de conèixer la valoració, ús i freqüentació del riu, en aquells municipis que hi tenen accés  

29/06/2021

L’enquesta obtindrà informació per augmentar el coneixement que tenim de l’ús social d’aquesta zona de l’àrea metropolitana. L’objectiu: ajudar a planificar millor les actuacions en l’àmbit del riu Llobregat al seu pas per l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta enquesta, realitzada per l’IERMB per encàrrec de l’AMB, s’emmarca dins d’un projecte més ampli que té com a principal objectiu estimar l’afluència a l’àmbit metropolità del riu Llobregat, entenent-la com el nombre de visites que es realitzen anualment dins d’aquest espai. A banda de l’enquesta, també s’utilitzaran dades del sistema automàtic de comptatges (ecocomptadors) que estan distribuïts pel parc. Això permetrà analitzar de forma periòdica, cada tres anys, quins són els espais més freqüentats, és a dir, com es distribueixen en l’espai i en els diferents moments del dia aquestes visites. També caracteritzar el perfil de les persones usuàries i estudiar la seva opinió envers les característiques de l’espai, la seva gestió i possible conflictivitat entre usos. La propera onada de l’enquesta està prevista que es faci durant el primer trimestre del 2022.

Més de 900 persones enquestades

Les entrevistes es realitzaran de forma presencial a un total de 900 persones de 15 anys i més que estiguin fent qualsevol tipus d’activitat dins l’extensió de l’àmbit metropolità del riu Llobregat, des del 30 de juny fins el 15 de juliol. En concret, es faran enquestes a un espai representatiu dels 15 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, des Castellbisbal fins Barcelona, ​​passant per Corbera de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, el Papiol, Pallejà, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornella, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat.

Les dades recollides estan emparades pel secret estadístic, es dir, són estrictament confidencials i no es puc utilitzar per a cap altra finalitat que no sigui l’elaboració d’estadístiques oficials. La mostra de persones serà seleccionada seguint un procediment estrictament aleatori sistemàtic.

Per a més informació, podeu trucar al telèfon d’informació 012 de la Generalitat de Catalunya

Totes les notícies