El dia 6 de juliol ha tingut lloc a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona la jornada d’“Espai Metròpoli”, “Sistema d’indicadors i equipaments metropolitans” amb motiu de la presentació de la publicació “La metrópoli en 100 indicadors. L’AMB en xifres 2016”.

A l’acte han participat, Francesc Magrinyà, director de l’Àrea de Planificació estratègica de l’AMB; Ricard Gomà. Professor de Ciència Política UAB i director de l’IERMB: Ramon Canal, director del Gabinet Tècnic de Programació de l’Ajuntament; Jordi Llobet, responsable del Servei d’Informàtica de l’IERMB; Francesc Coll, responsable del Servei de Cartografia de l’IERMB; Elena Castellà, arquitecta del Servei de redacció del PDU Metropolità; i Xavier Alarcón, responsable del Servei d’Informació i Estudis Territorials de l’AMB.

La intenció de la jornada a banda de presentar el llibre, era mostrar, de forma accessible per a tothom, la plataforma SIMBA, amb un conjunt exhaustiu d’indicadors metropolitans amb continguts de demografia, de cohesió social, d’habitatge, de convivència i seguretat, d’economia, de mobilitat i sostenibilitat. Per altra banda, una geodatabase d’equipaments dels 35 municipis metropolitans.