Dia_deladona_2021_IERMBUna infografia dedicada al #8M, encapçala el butlletí de l’IERMB. Amb ella, reivindiquem, des de la recerca social, com les evidències posen de manifest el camí que encara ens queda per recórrer per aconseguir la igualtat entre dones i homes.

Un altre dels temes destacats és l’estudi sobre vulnerabilitat urbana, realitzat per l’àrea de cohesió social i urbana, que aporta els resultats del nou Índex de Vulnerabilitat Urbana. D’entre d’altres dades, hi trobem que el 51% dels habitants de Santa Coloma de Gramenet residien l’any 2017, en barris d’extrema vulnerabilitat urbana; a Cornellà de Llobregat, el 28%; a l’Hospitalet de Llobregat, el 27%, i a Badalona, el 26%.

Recerca i Coneixement

Dins d’aquesta secció, recollim les principals recerques publicades, durant les darreres setmanes, per les diferents àrees de l’IERMB. Així doncs, hi trobem la radiografia de l’accidentalitat de la bicicleta a l’àrea metropolitana, els resultats de l’Observatori Metropolità de Papallones que demostren que els prats florits afavoreixen la biodiversitat i com l’ús del patinet es multiplica per quatre a la metròpolis de Barcelona. També parlem del primer visor d’equipaments metropolità, de l’inici de l’elaboració del Pla d’Infància de Barcelona 2021-2030 i com el 38% de les llars de l’àrea metropolitana busquen habitatge o ho farien si poguessin.

El butlletí de març parla també de les propers jornades, organitzades per l’IERMB i recull les publicacions i els articles en premsa, publicats recentment.

Subscriu-t’hi!!

I si encara no ets subscriptor del nostre butlletí, anima’t i inscriu-t’hi!

Totes les notícies