scorewater_IERMBCom podem col·laborar amb la ciutadania per crear ciutats resilients al canvi climàtic? Aquesta pregunta centrarà la jornada online que organitza, el pròxim 25 de març, el projecte europeu Scorewater, en què participa l’Àrea de Sostenibilitat urbana de l’IERMB. La sessió és gratuïta i en anglès i ja t’hi pots inscriure!

Ciència ciutadana

Els sensors que permeten mesurar diferents indicadors a les ciutats cada cop són més barats, cada vegada hi ha més gent que els fa servir i, en conseqüència, s’estan recopilant moltes dades. Aquesta sessió se centrarà en com diferents organitzacions i col·lectius (ciutadans) poden treballar junts per col·laborar en aquests temes. En concret, es debatrà sobre ciència ciutadana, des de tres perspectives diferents:

  • La perspectiva del municipi. Huug Meijer i Anne Vrouwe de la ciutat d’Amersfoort
  • La perspectiva d’un col·lectiu de ciència ciutadana. Paul Brouwer i / o Harmen Zijp del col·lectiu de ciència ciutadana Meet je Stad
  • La perspectiva d’una organització que proporciona una infraestructura digital (plataforma) per a la col·laboració. Richard Zuijdam i/o Bas Vanmeulebrouk de Civity

Scorewater

14 organitzacions donen forma al projecte ScoreWater, un projecte de recerca i innovació finançat per Horizon 2020 amb l’objectiu de vincular el món físic i digital de les solucions de gestió de l’aigua de la ciutat. El projecte compta amb la participació de l’IERMB, a través de l’àrea de sostenibilitat urbana.

 

Totes les notícies