La Jornada SOLIVID “Acció col·lectiva davant la crisi sanitària i social” tindrà lloc el pròxim divendres 12 de març, a partir de les 15 hores, de forma online, i ja us hi podeu inscriure. La sessió té com a objectius:

• Presentar uns primers resultats de el projecte compilats per cada grup de recerca
• Posar en comú una primera visió global tant de l’experiència d’investigació i divulgació, com de les dades
• Iniciar la reflexió i conceptualització sobre les pràctiques de solidaritat en temps de pandèmia i a les ciutats
• Establir les bases per a futures actuacions de divulgació i publicació

Programa

El programa constarà de tres blocs destinats, respectivament, a presentar la trajectòria i situació general de el projecte, a debatre les experiències de diversos països integrats a la xarxa i a analitzar aspectes temàtics de l’acció col·lectiva en temps de pandèmia. El podeu descarregar aquí mateix.

SOLIVID

La crisi sanitària desencadenada per la pandèmia COVID19 ha comportat un empitjorament substantiu de les condicions i les expectatives de bona part de la població mundial. Els grups socials més vulnerables es veuen especialment afectats per la pandèmia no només des del punt de vista sanitari, sinó també en l’àmbit laboral, l’habitatge i la subsistència.
En aquest context, ha sorgit a tot el món una miríada d’iniciatives solidàries destinades no només a pal·liar els efectes sanitaris i socials de la crisi, sinó també a explorar formes alternatives d’organització econòmica i a enfortir les iniciatives comunitàries.

SOLIVID és una xarxa d’investigació i divulgació d’aquestes iniciatives. Nascuda al mes d’abril de l’any 2020, agrupa en l’actualitat 34 grups de recerca en 12 països d’Europa i d’Amèrica Llatina. A través d’un exercici de cartografia col·laborativa ha censat i difós l’existència de prop de 3.000 iniciatives solidàries en 28 països de món.

La xarxa SOLIVID és doncs una iniciativa híbrida. Constitueix tant una acció col·lectiva de caràcter solidari, com un projecte d’estudi de la solidaritat i el suport mutu a escala internacional.

Totes les notícies