Els dies 28 i 29 de novembre el director de l’IERMB, Ricard Gomà, ha participat en les Jornades “PARTICIPACIÓN. Continuidades y rupturas. Estrategias metodológicas y debates” que han tingut lloc a Bilbao, organitzades per la xarxa REDEM (Red de Investigación en Participación y Renovación Democrática).

Les Jornades han tingut lloc a la Bizkaia Aretoa (Universitat del País Basc) amb l’objectiu d’analitzar els desafiaments metodològics que s’han d’afrontar quan es vol abordar l’estudi de la participació política. Per a això, s’hi ha proposat parlar de dilemes metodològics discutint temàtiques substantives concretes per veure què aporta cada tècnica i cada aproximació metodològica a l’estudi de les mateixes. Fins on poden les enquestes ajudar a entendre la crisi de confiança política i els seus efectes mobilitzadors o desmobilitzadors? Quins són els potencials i els límits de la IAP per entendre com la innovació social influeix en el desenvolupament urbà? Què s’ha après a través d’una anàlisi Delphi sobre el paper crucial dels professionals de la participació? Com es pot incorporar la perspectiva de gènere a l’estudi de la democràcia participativa?

Concretament, Gomà, hi ha presentat, a la taula 6: “Participación y desarrollo urbano”, la ponència “Transdisciplinariedad y triangulación metodológica para el análisis de las desigualdades socioespaciales en la participación política”, juntament amb Ismael Blanco de l’IGOP-UAB.

En el següent enllaç us podeu descarregar el programa de les Jornades.

[Descarregeu document]